Volledig scherm
De rolbrug bij de opening in de dam in de haven van Tholen. © PZC

Loopbrug in haven Tholen hele zomer buiten gebruik, daarna cameratoezicht

THOLEN - De loopbrug in de haven van Tholen, die inwoners in staat stelt om een ommetje te maken, wordt tot na de zomer buiten gebruik gesteld. Volgens de gemeente zijn de afgelopen tijd regelmatig storingen opgetreden, met name door vandalisme en oneigenlijk gebruik.

De brug kan worden uitgerold over de opening in de enkele jaren geleden aangelegde dam in de Thoolse haven. Er waren destijds al opstartproblemen en eerder dit jaar was er ook nog een storing. Om goed uit te kunnen zoeken hoe de recente storingen zijn ontstaan en de hinder voor de scheepvaart te beperken, is nu besloten om de brug de rest van de zomer buiten werking te stellen. In september worden camera's aangebracht, die vandalisme in de toekomst moeten voorkomen.

De dam waarop de loopbrug ligt, werd enkele jaren geleden aangebracht om te voorkomen dat de huizen in de buitendijks gelegen wijk Waterfront onder water lopen als het Volkerak-Zoommeer bij hevige regenval wordt ingezet als waterberging voor de grote rivieren. Er is berekend dat dit eens in de 1400 jaar het geval zal zijn.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement