Een maquette van het voormalige kasteel in Sint-Maartensdijk.
Volledig scherm
Een maquette van het voormalige kasteel in Sint-Maartensdijk. © Ronald den Dekker

Liefhebbers van archeologie komen dit weekend aan hun trekken in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Tijdens de Nationale Archeologiedagen - van 11 tot en met 13 oktober - staan in Sint-Maartensdijk twee activiteiten gepland. Een les voor basisschoolleerlingen en een lezing over het voormalige kasteel van de smalstad.

De leerlingen van de basisscholen Juliana van Stolberg en De Rieburch krijgen vrijdag 11 oktober een gastles van archeoloog Karel-Jan Kerckhaert van Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ). 

Een dag later is het de beurt aan Elizabeth den Hartog (docent middeleeuwse kunst en architectuur aan de universiteit Leiden) en archeoloog Hans Koopmanschap. Samen vertellen zij over het kasteel dat in Sint-Maartensdijk gestaan heeft. Er zijn ook vondsten te zien uit de opgraving van het slot in de jaren zestig van de vorige eeuw. De dag wordt afgesloten met een wandeling door Sint-Maartensdijk onder leiding van gemeentearchivaris Fred van den Kieboom. Hij zal daarbij speciale aandacht hebben voor het voormalige kasteel. 

De lezing en wandeling zijn gratis bij te wonen. Inloop vanaf 12.00 uur in Sport- en Gemeenschapscentrum Haestinge. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement