Volledig scherm
Het is spekglad op de N658 tussen Sint-Annaland en Oud-Vossemeer. © GinoPress

Let op: wegen zijn plaatselijk glad. Op Tholen zijn al zes auto’s van de weg geglibberd

THOLEN -  Wie vanochtend de weg op gaat, let op. De wegen kunnen plaatselijk spekglad zijn. Er geldt dan ook code geel in het hele land, met uitzondering van het noorden. In alle vroegte zijn op Tholen al zes auto's van de weg gegleden.

Bij de Oesterdam (N659) tussen Tholen en Rilland gleden rond tien over half zes twee auto's afzonderlijk van elkaar van de weg af. Daarbij is een bestuurder gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De ongevallen gebeurden aan de Thoolse zijde van de dam als gevolg van plaatselijke gladheid. Een busje belandde in een greppel, een personenauto in een sloot. De bestuurder van het busje is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Nog geen tien minuten later glibberde een auto in de sloot langs de Joanna Mariapolder(N658) tussen Sint-Annaland en Oud-Vossemeer. De bestuurder raakte gewond.

Even na half zeven was het raak op de Oud Vossemeersedijk (N656) bij Tholen. Ook daar gleed een auto van de weg. De bestuurder is op de plek zelf behandeld door ambulancepersoneel.

Rond acht uur ging het mis op de Stavenisseweg (N286). Ook daar gleed een auto van de weg en de raakte de bestuurder gewond. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht.

Het zesde ongeval gebeurde op de Oesterdam (N659) bij Tholen. Ook daar gleed een auto van de weg  en belandde op zijn kop.

Code geel

Het KNMI heeft code geel afgegeven (met uitzondering van het noorden). De weerdienst waarschuwt voor ‘zeer lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten'. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid weer.

Volledig scherm
Glijpartij op de Oesterdam (N659) tussen Tholen en Rilland. © GinoPress
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement