Volledig scherm
© Kunstkamer Holland Huis.

Kunstkamer in Scherpenisse kijkt uit naar optreden van gitarist Jimmy Robinson

SCHERPENISSE - Bij De Kunstkamer in Scherpenisse zijn ze maar wát verguld dat de Amerikaanse gitarist Jimmy Robinson zaterdag komt optreden. 

De gitaarvirtuoos, zoals Martin Hoevenaars van de Kunstkamer Robinson noemt, toert door Europa en speelt daarbij drie keer in Nederland. Twee keer in Amsterdam, én dus in Scherpenisse. In Kunstkamer Holland Huis aan de Laban Deurloostraat 28.

Robinson komt uit muziekstad New Orleans en speelde onder meer samen met The Neville Brothers. ,,Wat zijn stijl bijzonder maakt, is de percussieve gitaartechniek", legt Hoevenaars uit. De Amerikaan had wel oren naar een optreden in Scherpenisse, mede door lovende woorden van singer-songwriter Floatstone die er al eerder op trad. De twee toeren al een aantal jaar samen door de Verenigde Staten, verklaart Hoevenaars de link. ,,Floatstone was erg onder de indruk van de ruimte, de akoestiek en de sfeer in de Kunstkamer."

Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar en kosten tien euro. Aanvang concert 20.30 uur, zaal open 20.00 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement