Volledig scherm
De politie zocht met brandweerboot naar de koperdief. © GinoPress B.V.

Koperdief neemt tijdens vluchtpoging duik in haven Tholen

THOLEN - Een koperdief is in de nacht van vrijdag op zaterdag in de haven van Tholen het water ingedoken om te ontkomen aan de politie. De achtervolgende politie en de brandweer zijn lange tijd naar de verdachte op zoek geweest, maar kon hem wel aanhouden.

De brandweer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na 3.00 opgeroepen voor assistentie aan de Gemaalweg in Tholen, waar volgens getuigen een koperdiefstal plaats had gevonden. Twee verdachten zouden zijn gevlucht, waarvan één de Thoolse haven in zwom. Met behulp van een brandweerboot werd een zoekactie opgezet.

De zoekactie verplaatste zich geleidelijk naar de overzijde van het kanaal (de Schelde-Rijnweg), waar politie met man en macht klaarstond om te helpen zoeken. De politie heeft uiteindelijk één persoon aangehouden in het water.

De verdachte is door de ambulance, die bij het boothuis van de brandweer stond, nagekeken. Daarna is hij voor verhoor ingesloten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
    Geef uw mening

    Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

    Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?