EMK-voorzitter Job Schot (eerste van links, staand op de bank) met ChristenUnie-Europarlementariër Peter van Dalen tijdens een demonstratie van vissers bij het Europees Parlement in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
EMK-voorzitter Job Schot (eerste van links, staand op de bank) met ChristenUnie-Europarlementariër Peter van Dalen tijdens een demonstratie van vissers bij het Europees Parlement in Brussel. © Harmen Van Der Werf

Job Schot stopt als voorzitter vissersactiegroep EMK: ‘We hebben een steen in de vijver gegooid’

THOLEN - Vissersvoormannen die eindeloos aanblijven, dat wilde Job Schot absoluut niet. De Tholenaar, mede-oprichter in 2016 van de vissersactiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK), heeft woord gehouden. Hij is deze week teruggetreden als EMK-voorzitter. ,,Je moet scherp kunnen blijven.”

Veel langer dan een jaar wilde Schot (56) eigenlijk geen voorzitter van EMK blijven. Het zijn er uiteindelijk drieënhalf geworden, en heel intensieve jaren. Schot kan iets niet half doen. En in de visserij, waar het schijnbaar nooit rustig is, was de laatste tijd ook wel heel veel te doen. ,,Je neemt het altijd met je mee. Het vreet tijd en energie.”