Jan Scherpenisse verzamelt blikjes in Tholen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Scherpenisse verzamelt blikjes in Tholen. © Marcelle Davidse

Jan Scherpenisse toert heel Tholen over om blikjes in te zamelen

THOLEN - Blikjes limonade, deodorantbussen of potdeksels: alles waar ook maar iets van blik in zit, zamelt Jan Scherpenisse uit Tholen in. Hij rijdt er het hele eiland voor over. Hij heeft zelfs een spaarsysteempje opgezet. Wie genoeg voor hem inzamelt, krijgt een cadeautje.

 1. Zomerfoto's: Dansen naar het einde van de zomer
  Weekwinnaar

  Zomerfo­to's: Dansen naar het einde van de zomer

  Kleindochter Jula danst richting de golven aan de kust bij Vrouwenpolder, terwijl het strand wordt ondergedompeld in het avondlicht. Zorgeloos zwiert zij de kabbelende golven tegemoet in het volle vertrouwen dat niets haar geluk in de weg staat. Sissy van Rijsbergen ziet haar kleindochter en denkt aan het liedje van Bløf getiteld ‘Dansen aan zee’. Alles klopt op deze foto. Een terechte weekwinnaar. Van harte gefeliciteerd Sissy!
 2. 10 september: Doortrapdag voor oudere fietsers in Sint-Annaland

  10 september: Doortrap­dag voor oudere fietsers in Sint-Annaland

  Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland, de gemeente Tholen en de Provincie Zeeland organiseren aanstaande donderdag de Doortrapdag in Sint-Annaland. Tijdens de bijeenkomst zijn er fietsactiviteiten georganiseerd die gericht zijn op de oudere, ervaren fietser. ,,We willen de oudere fietser tips en tools geven doordat ze door kunnen blijven fietsen en niet zullen stoppen”, zegt coördinator Roseline van den Heuvel. ,,Veel meer mensen stappen over na de e-bike. Dat is voor sommigen heel makkelijk om te gebruiken, maar voor anderen weer heel lastig. Sommige mensen zijn bang om achterom te kijken en durven daarom niet meer te fietsen, terwijl daar spiegeltjes voor zijn.”