Zwembad De Spetter in Tholen
Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad De Spetter in Tholen © Marcelle Davidse

Intern document: ‘Tholen overtrad wet bij aanbesteding zwembad De Spetter’

THOLEN - Nog vóór de renovatie van zwembad De Spetter in 2017 begon, waarschuwden ambtenaren al dat het project te duur werd, dat de aanbesteding daarom opnieuw moest en dat de gemeente de wet overtrad omdat ze dat niet deed. 

Dat blijkt uit een intern document, gericht aan burgemeester en wethouders, waarin de gang van zaken in het voorjaar van 2017 wordt geschetst. Daarin worden harde noten gekraakt: ‘Hoe past dit binnen een behoorlijk bestuur?’ B en W weigerden woensdag een reactie te geven op het document. Zij verwezen naar de (besloten), informatieve raadsvergadering die donderdag gehouden wordt. En naar 12 maart, wanneer er een openbaar debat over het zwembad is gepland.

  1. De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open
    PREMIUM

    De Meestoof is na metamorfo­se klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

    SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.