Volledig scherm
VVD-fractievoorzitter en raadslid Henk Noteboom. © Gemeente Tholen

Henk Noteboom (VVD) stapt uit Thoolse raad

THOLEN - Henk Noteboom legt zijn werk als fractievoorzitter en raadslid namens de VVD op Tholen neer. De Tholenaar stopt vanwege ‘persoonlijke redenen’, laat hij weten.

,,En meer wil ik daar niet over uitweiden", zegt Noteboom, die pas acht maanden onderdeel uitmaakte van de Thoolse gemeenteraad. Hij blijft wel betrokken bij de VVD-fractie. In welke vorm is nog onduidelijk. ,,Dat moeten we nog nader invullen, maar het heeft nog steeds mijn interesse. Ik zal er zeker nog wat voor blijven doen.”

Onduidelijk is nog per wanneer Noteboom stopt. ,,Dat is afhankelijk van de situatie. Bijvoorbeeld wanneer er een opvolger gevonden kan worden."

Hommel

Die mogelijke opvolger is Ad Hommel. Hij was de eerstvolgende op de kieslijst bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en is al commissielid (Samenleving). De inwoner van Oud-Vossemeer laat weten open te staan voor de functie, maar heeft zaterdagavond eerst overleg met het plaatselijke VVD-bestuur. 

Binnenboord

Hommel, overigens geen familie van wethouder Frank Hommel: ,,Ik sta als volgende op die lijst. Als je niet in de raad wil, moet je niet op die lijst gaan staan. Ik ben al wel wat ouder. Dat overleg van zaterdag is er ook om te kijken of er jongeren met ambitie zijn. En om te kijken wat er nodig is voor de fractie: stabiliteit. Dat is belangrijk nu Henk weggaat. We hebben alles gedaan om hem binnenboord te houden. Maar zijn privéredenen zijn dermate belangrijk dat hij dit besluit heeft moeten nemen.”

Ouderling

Eerder deze week maakte ook SGP-fractievoorzitter Peter Kraamer bekend te stoppen, per januari. Hij is benoemd als ouderling van de Gereformeerde Gemeente en wil die taken niet combineren. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 26 november: Workshop koken in Thoolse Parel

  26 november: Workshop koken in Thoolse Parel

  Volg op maandag 26 november van 10.00 uur tot 12.30 uur een kookworkshop in de Thoolse Parel aan de Oudelandsedijk 1 in Stavenisse. Tijdens de workshop leer je niet alleen een gezonde en lekkere maaltijd te bereiden maar ook kennis te vergaren die een bijdrage kan leveren aan je gezondheid en welbevinden. Karin van Wijk van de Thoolse Parel leert je een uitgebalanceerde, vegetarische lunch te bereiden die goed is voor de spijsvertering en energie geeft voor de rest van de dag! Deze activiteit wordt in samenwerking met de Bibliotheek Oosterschelde georganiseerd. Aanmelden kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl en de kosten bedragen €20,-.
 2. 11 december: Leer 3D printen in Bibliotheek Sint-Annaland

  11 december: Leer 3D printen in Biblio­theek Sint-Annaland

  In een basisworkshop 3D printen leer je ontwerpen en printen met de 3D printer van Bibliotheek Oosterschelde. De workshop wordt gegeven in de Bibliotheek Sint-Annaland aan de Schoolstraat 34. De workshop duurt van van 20.00 uur tot 22.00 uur op dinsdag 11 december. Je leert ontwerpen met het programma Sketchup. Het eigen ontwerp wordt tot een product geprint op onze Ultimaker 3D printer. Bibliotheekleden krijgen €2,50 korting op deze cursus en betalen dan € 10,- i.p.v. € 12,50 inclusief consumptie en materiaalkosten. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op website www.bibliotheekoosterschelde.nl.
 3. 29 november: Bijeenkomst over landbouw in Tholen

  29 november: Bijeen­komst over landbouw in Tholen

  Op 29 november organiseert CDA Tholen in samenwerking met CDA Zeeland een bijeenkomst over landbouw. Hierbij wordt aandacht besteed aan thema’s zoals water, gewasbescherming en zaadveredeling. In pitches zullen diverse sprekers, politici, bestuurders en mensen uit het (agrarisch) bedrijfsleven hun visie op de onderwerpen toelichten. Een van de pitchers is Annie Schreijer-Pierik, Europarlementariër. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij Mestdistributie Joop van Leijsen aan de Pelleweg 1 in Poortvliet. Aanmelden kan via zeeland@cda.nl