Volledig scherm
Delicious-eigenaar Rob Lafeber (met pet) sluit zijn groentewinkel aan de Kerkstraat in Tholen. © Ronald den Dekker

Groentewinkel Delicious in Thoolse binnenstad gaat dicht

THOLEN - Groentewinkel Delicious in de Kerkstraat in Tholen gaat dicht. ,,Nu kan ik nog zonder schulden stoppen", zegt eigenaar Rob Lafeber (56).

Lafeber spreekt van een moeilijk besluit. Hij runde de winkel zeven jaar. ,,Ik heb met mijn hart gewerkt, maar nu moet ik met mijn verstand een beslissing nemen. Ik stop omdat ik anders de huur vijf jaar moet verlengen. Daar had ik niet veel zin in. Ik zie de omzet teruglopen, maar nu kan ik nog zonder schulden stoppen.”

Daarnaast ziet Lafeber de ontwikkelingen in de binnenstad met lede ogen aan. ,,Al die kleine winkeltjes houden het niet meer vol. Ik ben het vechten ook een beetje beu. Het gaat hier over de zondagopenstelling en de Kruidvat die wel of niet blijft. Ik ben er klaar mee. Nu ga ik aan mezelf denken.”

Het pand staat sinds maandag in de verkoop. Delicious blijft nog tot eind augustus open. ,,Tenzij het pand eerder verkocht wordt", zegt Lafeber. ,,Ik wil gewoon weer bij een baas werken. Ben nog iets te jong om met pensioen te gaan.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement