Volledig scherm
Een impressie van de Brede School. © Gemeente Tholen

Groen licht voor Brede School in Tholen

THOLEN - De Thoolse basisscholen De Regenboog, De Veste, Eben Häezer en Ter Tolne kunnen zich opmaken voor een verhuizing naar de Brede School. De schoolbesturen zijn akkoord met het definitief ontwerp en de ruimtes die ze toebedeeld krijgen.

Naast de vier scholen krijgen ook zes maatschappelijke gebruikers een plekje in het voormalige pand Westerpoort aan de Abraham Beeckmanlaan. Dat zijn Bibliotheek Oosterschelde, GGD, Zo Kinderopvang, Juvent jeugdzorgspecialist, kinderfysiopraktijk Varrossieau en logopediepraktijk Schoone. Daarom wordt het gebouw uitgebreid met een nieuwe vleugel.

Volledig scherm
Het gebouw van het voormalige Westerpoort-college. © Michiel Bouwman

De Brede School wordt als één complex gebouwd. De gemeente verhuurt ruimten aan de maatschappelijke partners, de aula en het atrium worden beschikbaar gesteld aan alle gebruikers. Van het buitenterrein wordt een deel in gebruik gegeven aan speeltuinvereniging Buutvrij.

Aan de Brede School kleeft een kostenplaatje van 13,4 miljoen euro. Omdat de gemeenteraad eerder al 12,8 miljoen beschikbaar stelde, moet ze nog zeker zes ton extra toezeggen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement