Volledig scherm
Wethouder Hommel krijgt de gouden banaan overhandigd van woonwagenbewoner Joop Schot. © PZC

Gouden banaan voor Thoolse wethouder Hommel

THOLEN - Een gouden banaan. De Thoolse wethouder Frank Hommel kreeg de ‘prijs’ maandagavond uit handen van woonwagenbewoner Joop Schot. 

Dat gebeurde tijdens de commissievergadering in het gemeentehuis. Hoewel de banaan volgens Schot geen betekenis heeft, is die wel bedoeld om aandacht te vragen voor het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk.

Protest

Dat is een kwestie waar Schot de afgelopen maanden al drie keer over insprak. Voorafgaand aan de vergadering hielden bewoners van het kamp ook een protestactie voor de deur van het gemeentehuis. 

Schoon

Ze zien geen heil in de samenwerking met TWEG, een bureau dat door de gemeente wordt ingeschakeld om te bemiddelen. De gemeenteraad trok daar onlangs 50.000 euro voor uit. Dat moet leiden tot een plan dat er voor zorgt dat het kamp weer schoon, heel en veilig wordt. 

Saboteren

,,TWEG heeft jarenlang alles gedaan om de communicatie te vertragen en te saboteren", zegt Schot. Hij hekelt de handelswijze van de organisatie.

Tafel

Toch zitten Schot en andere woonwagenbewoners volgende week rond de tafel met TWEG en wethouder Frank Hommel. Schot: ,,Niet van harte, maar om onze goede wil te tonen hebben we toegestemd.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement