Volledig scherm
© Thinkstock

Geheime documenten De Spetter blijven voorlopig geheim

BREDA/THOLEN - Tweehonderd geheime documenten over de gang van zaken bij de mislukte renovatie van zwembad De Spetter in Tholen blijven voorlopig nog geheim. De rechtbank bepaalt uiterlijk 25 februari of ze openbaar gemaakt moeten worden.

Dat bleek dinsdagmiddag in de Bredase rechtbank, waar het Thoolse PVV-raadslid Vincent Bosch tegenover een afvaardiging van de gemeente zat. Bosch hoopte op snelle openbaarmaking, zodat er publiekelijk over de documenten gepraat kan worden. Dat is onder meer van belang, betoogde hij, omdat de informatie die erin staat dus niet gebruikt kan worden bij de naderende restauratie van het ándere zwembad in de gemeente: Haestinge in Sint-Maartensdijk. ,,Als gemeenteraad staan we zo buiten schot."

De bewuste documenten komen voor de raadsvergadering van 12 maart overigens sowieso online. Dat gebeurt nadat ze geanonimiseerd zijn. ,,Wat Bosch wil bereiken, wordt dus al bereikt", zei advocate Elisabeth Pietermaat namens de gemeente. De rechter gaf aan meer tijd nodig te hebben om een beslissing te nemen. Uitspraak doet ze daarom waarschijnlijk over twee weken.

  1. De Meestoof is na metamorfose klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open
    PREMIUM

    De Meestoof is na metamorfo­se klaar voor de toekomst, maar kan voorlopig nog niet open

    SINT-ANNALAND - Je kent het bijna niet meer terug. Na vijf maanden verbouwen ziet streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland er ineens heel anders uit. Een atrium met puntdak en veel glas verbindt nu het hoofdgebouw met de expositieschuur. De nieuwbouw zorgt ervoor dat het museum meer bezoekers tegelijk kan ontvangen. ,,We zijn klaar voor de toekomst, maar voorlopig kunnen we nog niet open”, zegt bestuurslid Wil Nelisse.