Volledig scherm
© stock.xchng

Een tuin mag op de plek van de Thoolse volkstuinjes, maar huizen niet

THOLEN - Problemen met de afwatering, onkruidbestrijding, en veel werk aan klachtenafhandeling: de gemeente Tholen had genoeg argumenten om de volkstuintjes aan de Gemaalweg vorig jaar te verkopen.

Dat leggen burgemeester en wethouders uit aan Jacques Dekkers en Jan Heshof, die beiden namens PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad zitten. Het duo vroeg zich af waarom Tholen de tuintjes vorig jaar verkocht en wat er mee gaat gebeuren. Volgens de gemeente zorgde het exploiteren van de tuintjes voor veel te veel gedoe en uren werk die er in werden gestoken.

De grond, qua oppervlakte iets meer dan een voetbalveld, is mede daarom verkocht aan een particulier die in de buurt van de volkstuinen woont. Hij wil het als tuin gaan gebruiken zodra de huurcontracten van de tuintjes eind dit jaar aflopen.

Dat mag van de gemeente, in tegenstelling tot het bouwen van huizen. ,,We willen geen woningbouw op deze locatie", leggen B en W uit. Dat is zodanig vastgelegd dat ook volgende eigenaren van de grond daar niet mogen bouwen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement