‘Lifestyle innovator’ Frank van Gennip uit Anna Jacobapolder installeert duurzame installaties. Hier showt hij de eerste zoutwateraccu's voor particulieren in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Lifestyle innovator’ Frank van Gennip uit Anna Jacobapolder installeert duurzame installaties. Hier showt hij de eerste zoutwateraccu's voor particulieren in Nederland. © Marcelle Davidse

‘Een gemiddeld rijtjeshuis kan voor 10.000 tot 15.000 euro gasvrij’

ANNA JACOBAPOLDER - Van het gas af duur? Onzin, zegt Frank van Gennip. Hij ergert zich aan ‘horrorverhalen’ dat de rekening kan oplopen tot 50.000 euro. ,,Een gemiddeld rijtjeshuis kun je voor 10- à 15.000 euro gasvrij maken.” 

De ‘lifestyle innovator’ opende zaterdag tijdens de Duurzame Huizenroute de deuren van zijn boerderij aan de Sluisweg bij Anna Jacobapolder. Van Gennip leeft zelf al jaren gasvrij en produceert op zijn erf meer energie dan zijn gezin verbruikt.  In zijn schuur test hij allerlei nieuwe systemen, zoals warmtepompen en kachels die op biomassa draaien. Pas als hij de techniek helemaal onder de knie heeft, installeert hij de apparaten bij klanten. Van Gennip maakt nooit reclame, maar zit tot over z'n oren in het werk. ,,Voor een complete installatie heb ik pas in december volgend jaar tijd.”