Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Coming Out Day 2019: Ook op Tholen wappert dan de regenboogvlag

VideoTHOLEN - Vanaf 2019 wappert ook in Tholen op Coming Out Day (11 oktober) de regenboogvlag. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad donderdagavond besloten na een voorstel van PvdA/GroenLinks.

Tholen was met Reimerswaal en Schouwen-Duiveland de enige Zeeuwse gemeente waar dat nog niet het geval was. ,,Maar de LHTBI-doelgroep mag er zijn'', zei Jacques Dekkers (PvdA/GroenLinks). ,,Middels dit symbool krijgen ze steun."

Coalitiepartijen SGP en ChristenUnie zagen niets in het voorstel. ,,De regenboogvlag beperkt zich tot één doelgroep. We hijsen ook geen vlag op Israeldag", zei Jaap Hage (ChristenUnie).

Maar omdat de voltallige oppositie én coalitiepartner VVD vóór stemde, kan de regenboogvlag volgend jaar gehesen worden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 31 oktober: Kindercollege over allergieën in Sint-Annaland

  31 oktober: Kindercol­le­ge over allergieën in Sint-Annaland

  Wetenschapsknooppunt Zeeland organiseert, in samenwerking met University College Roosevelt en Bibliotheek Oosterschelde, een kindercollege over allergieën. Kinderen uit groep 6, 7 of 8 zijn welkom voor het college van een echte onderzoeker. Het college vindt plaats op woensdag 31 oktober van 15.00 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek in Sint-Annaland. Aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl. Deelname is gratis.
 1. 28 november: Workshop autobiografisch schrijven in Scherpenisse

  28 november: Workshop autobiogra­fisch schrijven in Scherpenis­se

  De Bieb in de Buurt Scherpenisse organiseert samen met Kunstkamer Holland Huis een serie schrijfworkshops. Het thema van de avonden is ‘terug naar je wortels.’ In deze workshop autobiografisch schrijven gaan deelnemers op zoek naar hun eigen geschiedenis. De workshops zijn los van elkaar te volgen. De laatste van de drie workshops vindt plaats op 28 november. Aanmelden moet voor 24 oktober en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl.
 2. 14 november: Workshop autobiografisch schrijven in Scherpenisse

  14 november: Workshop autobiogra­fisch schrijven in Scherpenis­se

  De Bieb in de Buurt Scherpenisse organiseert samen met Kunstkamer Holland Huis een serie schrijfworkshops. Het thema van de avonden is ‘terug naar je wortels.’ In deze workshop autobiografisch schrijven gaan deelnemers op zoek naar hun eigen geschiedenis. De workshops zijn los van elkaar te volgen. De workshops vinden plaats op woensdag 14 november en 28 november. Aanmelden moet voor 24 oktober en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl.
 3. 31 oktober: Workshop autobiografisch schrijven in Scherpenisse

  31 oktober: Workshop autobiogra­fisch schrijven in Scherpenis­se

  De Bieb in de Buurt Scherpenisse organiseert samen met Kunstkamer Holland Huis een serie schrijfworkshops. Het thema van de avonden is 'terug naar je wortels.' In deze workshop autobiografisch schrijven gaan deelnemers op zoek naar hun eigen geschiedenis. De workshops zijn los van elkaar te volgen. De workshops vinden plaats op woensdag 31 oktober, 14 november en 28 november. Aanmelden moet voor 24 oktober en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl.