Brand in grote stapel hout Sint-Maartensdijk

VIDEOSINT-MAARTENSDIJK – De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een felle brand in een hoop stookhout in Sint-Maartensdijk.

De brand werd rond drie uur gemeld op een erf van een landbouwbedrijf aan de Provincialeweg (N286) tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. Over een lengte van ongeveer vijftig meter stond er een grote hoop stookhout in brand.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was de brand lastig te bestrijden vanwege de harde wind. Er zijn dan ook twee blusvoertuigen en een waterwagen ingezet. Daarnaast is er een losse pomp gebruikt om bluswater uit de sloot te pompen. Bij de brand kwam veel rook vrij. De windrichting was gunstig waardoor er geen risico was op uitbreiding van het vuur naar de naastgelegen loods.

Rond kwart voor vijf was de brandweer het vuur meester. Er wordt een kraan ingezet om de stapel uit elkaar te halen en verder te blussen. 

Volledig scherm
Brand Sint Maartensdijk © HV Zeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement