De Stichting Tholen Sterk, met op de voorgrond voorzitter William van Leeuwen.
Volledig scherm
De Stichting Tholen Sterk, met op de voorgrond voorzitter William van Leeuwen. © Marcelle Davidse

Bevrijdingsfeesten en Havendagen op Tholen verplaatst naar volgend jaar

THOLEN - De Thoolse Havendagen en activiteiten die gehouden zouden worden ter ere van 75 jaar bevrijding worden uitgesteld naar volgend jaar. Dat geldt ook voor de bevrijdingsevenementen in Sint-Annaland.

Géén kampement op de Oesterputten, géén rondrit met oude legervoertuigen over het eiland en geen feesttent bij de haven. Allemaal verplaatst van begin juni, naar diezelfde maand volgend jaar. ,,Een ingrijpende beslissing in een verdrietige periode”, zegt William van Leeuwen van het organiserende Tholen Sterk. ,,Deze beslissing is in zorgvuldig overleg met de gemeente genomen en bovenal uit respect voor onze bevolking."

Het is de bedoeling dat het volledige programma naar volgend jaar verplaatst wordt (2-5 juni). Gekochte kaartjes voor de feestavond blijven geldig, zegt Van Leeuwen.

Ook in Sint-Annaland worden festiviteiten verschoven. De activiteiten die op 4 en 5 mei zouden zijn, zoals het bezoek van Britse families, de herdenking, High Tea en Bevrijdingsconcert worden verzet naar dezelfde data volgend jaar.