Volledig scherm
De kerkstraat in Tholen, waar onder meer Kruidvat zit. © Michiel Bouwman

Als Kruidvat wil, dan mag het verhuizen naar Vestetuin in Tholen

THOLEN - Als winkelketen Kruidvat wil, mag het verhuizen van de Thoolse binnenstad naar Vestetuin. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met een wijziging in het bestemmingsplan die die verhuizing mogelijk maakt.

De wijziging betekent dat er 450 vierkante meter extra bestemd wordt voor detailhandel aan het Terreplein. Die ruimte komt in de plint van een nog te bouwen appartementencomplex.

CDA, SP en PvdA/GroenLinks toonden zich tegenstander van het voorstel. ,,Wij maken ons grote zorgen om de binnenstad'', zei Rob Duijm namens het CDA. Hij wilde voorstellen om een ton over te hevelen uit het gemeentelijk potje voor Vestetuin ter versterking voor de binnenstad, maar keerde terug op zijn schreden toen hij werd gecorrigeerd door andere fracties. Die twijfelden aan de uitvoerbaarheid van dat plan. 

Coalitiepartijen SGP, VVD en ChristenUnie steunden de bestemmingsplanwijziging wel, net als PVV en ABT. Wel benadrukten zij dat er eerst een plan moet komen om de binnenstad te helpen. Want dat die een duwtje in de rug moet hebben na afronding van Vestetuin, is de raad wel duidelijk. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 31 oktober: Kindercollege over allergieën in Sint-Annaland

  31 oktober: Kindercol­le­ge over allergieën in Sint-Annaland

  Wetenschapsknooppunt Zeeland organiseert, in samenwerking met University College Roosevelt en Bibliotheek Oosterschelde, een kindercollege over allergieën. Kinderen uit groep 6, 7 of 8 zijn welkom voor het college van een echte onderzoeker. Het college vindt plaats op woensdag 31 oktober van 15.00 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek in Sint-Annaland. Aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl. Deelname is gratis.
 1. 28 november: Workshop autobiografisch schrijven in Scherpenisse

  28 november: Workshop autobiogra­fisch schrijven in Scherpenis­se

  De Bieb in de Buurt Scherpenisse organiseert samen met Kunstkamer Holland Huis een serie schrijfworkshops. Het thema van de avonden is ‘terug naar je wortels.’ In deze workshop autobiografisch schrijven gaan deelnemers op zoek naar hun eigen geschiedenis. De workshops zijn los van elkaar te volgen. De laatste van de drie workshops vindt plaats op 28 november. Aanmelden moet voor 24 oktober en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl.
 2. 14 november: Workshop autobiografisch schrijven in Scherpenisse

  14 november: Workshop autobiogra­fisch schrijven in Scherpenis­se

  De Bieb in de Buurt Scherpenisse organiseert samen met Kunstkamer Holland Huis een serie schrijfworkshops. Het thema van de avonden is ‘terug naar je wortels.’ In deze workshop autobiografisch schrijven gaan deelnemers op zoek naar hun eigen geschiedenis. De workshops zijn los van elkaar te volgen. De workshops vinden plaats op woensdag 14 november en 28 november. Aanmelden moet voor 24 oktober en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl.
 3. 31 oktober: Workshop autobiografisch schrijven in Scherpenisse

  31 oktober: Workshop autobiogra­fisch schrijven in Scherpenis­se

  De Bieb in de Buurt Scherpenisse organiseert samen met Kunstkamer Holland Huis een serie schrijfworkshops. Het thema van de avonden is 'terug naar je wortels.' In deze workshop autobiografisch schrijven gaan deelnemers op zoek naar hun eigen geschiedenis. De workshops zijn los van elkaar te volgen. De workshops vinden plaats op woensdag 31 oktober, 14 november en 28 november. Aanmelden moet voor 24 oktober en kan via www.bibliotheekoosterschelde.nl.