Volledig scherm
De kerkstraat in Tholen, waar onder meer Kruidvat zit. © Michiel Bouwman

Als Kruidvat wil, dan mag het verhuizen naar Vestetuin in Tholen

THOLEN - Als winkelketen Kruidvat wil, mag het verhuizen van de Thoolse binnenstad naar Vestetuin. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond in met een wijziging in het bestemmingsplan die die verhuizing mogelijk maakt.

De wijziging betekent dat er 450 vierkante meter extra bestemd wordt voor detailhandel aan het Terreplein. Die ruimte komt in de plint van een nog te bouwen appartementencomplex.

CDA, SP en PvdA/GroenLinks toonden zich tegenstander van het voorstel. ,,Wij maken ons grote zorgen om de binnenstad'', zei Rob Duijm namens het CDA. Hij wilde voorstellen om een ton over te hevelen uit het gemeentelijk potje voor Vestetuin ter versterking voor de binnenstad, maar keerde terug op zijn schreden toen hij werd gecorrigeerd door andere fracties. Die twijfelden aan de uitvoerbaarheid van dat plan. 

Coalitiepartijen SGP, VVD en ChristenUnie steunden de bestemmingsplanwijziging wel, net als PVV en ABT. Wel benadrukten zij dat er eerst een plan moet komen om de binnenstad te helpen. Want dat die een duwtje in de rug moet hebben na afronding van Vestetuin, is de raad wel duidelijk. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement