Volledig scherm
Windmolens aan de Bandijk bij Halsteren, gezien vanaf Tholen. © Pix4Profs/Tonny Presser

Algemeen Belang Tholen: zet nieuwe windmolens alleen bij bestaande windparken

SINT-MAARTENSDIJK - Nieuwe windmolens op Tholen mogen alleen bij al bestaande windparken geplaatst worden, zoals op de Oesterdam en bij Windpark Krammer. Dat vindt de fractie van Algemeen Belang Tholen (ABT).

De partij wil dat er regionaal overlegd wordt over het bouwen van nieuwe windmolens. Ze wil daarmee voorkomen dat buurgemeenten als Bergen op Zoom en Steenbergen molens dicht bij de gemeentegrens met Tholen zetten. 

Met haar standpunt neemt ABT alvast een voorschot op het najaar, als de Thoolse gemeenteraad bespreekt hoe om te gaan met nieuwe aanvragen voor windmolens.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.