Afgebrand en gezonken jacht in Bergse Diepsluis geborgen

UPDATE / videoTHOLEN -  Het jacht dat donderdagmiddag in brand vloog en zonk in de Bergse Diepsluis bij Tholen is geborgen. Dat gebeurde met behulp van twee kraanschepen. 

Op de Oosterschelde ontstond brand in de machinekamer van het jacht. Rijkswaterstaat en een sleper konden het nog naar de sluis vervoeren, maar daar verspreidde het vuur zich snel. Het jacht kapseisde en zonk grotendeels. 

Volledig scherm
De brand op het jacht ontstond in de machinekamer. Nu ligt het schip in de haven van de Bergse Diepsluis in Tholen. © GinoPress B.V.

Hoe het vuur kon ontstaan is nog niet bekend. De opvarenden zijn ongedeerd. Toen het schip kapseisde was er niemand aan boord van het jacht; het brandweerpersoneel stond ook allemaal aan wal.

Bij de brand ontstond er veel rook, die richting Het Oudeland bij Tholen trok. De Veiligheidsregio Zeeland riep mensen die last hebben van de rook op om ramen, deuren en ventilatie te sluiten.

Volledig scherm
Het gekapseisde schip is nog een klein stukje te zien. © Michiel Bouwman
Volledig scherm
De kussentjes van het jacht zijn in de haven aangespoeld. © Michiel Bouwman
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement