Hubert en Christa Gaakeer, eigenaren van Maisdoolhof de Zuidmoer.
Volledig scherm
Hubert en Christa Gaakeer, eigenaren van Maisdoolhof de Zuidmoer. © Mechteld Jansen

Achter elke hoek kan een griezel zitten in het maisdoolhof bij Stavenisse

STAVENISSE - Het maisdoolhof bij de familie Gaakeer aan de Zuidmoerseweg in Stavenisse is vrijdagavond weer het domein van griezels en spoken, enge geluiden en mysterieuze lichten.

Het evenement ‘Maisdoolhof by Moonlight’ is gelijk de laatste kans om het doolhof dit jaar te bezoeken. Daarna gaat de mais van het land om het te verhakselen tot koeienvoer, legt Christa Gaakeer uit. Het doolhof is ook aan het einde van zijn latijn doordat er veel gebruik van is gemaakt. Sinds 20 juli is het open geweest.

‘Maisdoolhof by Moonlight’ is eigenlijk een griezeltocht, maar de afgelopen jaren zat er ook een puzzelelement in verweven. ,,Maar het gebeurde regelmatig dat mensen met een leeg papier weer terugkwamen omdat ze er niet aan toe kwamen of omdat ze het zo spannend vonden", zegt Gaakeer lachend. 

Voor het evenement zijn al een kleine honderd kaartjes verkocht. ,,Maar er kunnen nog mensen bij", zegt Gaakeer. Daarna is het voorlopig gedaan met het doolhof. Ook volgend jaar. ,,Want dan staan er aardappelen op het perceel.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement