Volledig scherm
De brandweer onderzoekt hoe gevaarlijk de inhoud van de jerrycans is. © GinoPress B.V.

38 jerrycans met drugsafval van xtc-lab gevonden in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - 38 jerrycans met drugsafval zijn vanochtend in een sloot langs de Vrijberghsedijk in Oud-Vossemeer gevonden. Het chemisch afval is afkomstig van de illegale productie van MDMA, de werkzame stof in xtc-pillen.

De brandweer heeft metingen verricht om te achterhalen hoe gevaarlijk de inhoud van de vaten is. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen dat de vaten gaat opruimen. Een paar jerrycans blijken te lekken. Agenten van het Milieuteam moeten het afval gaan opruimen, in samenwerking met het Waterschap.

Een buurtbewoner zegt dat hij vannacht wel wat auto's heeft horen rondrijden. “Het is hier een stille hoek. Je komt hier eigenlijk alleen als je er echt moet zijn", zegt hij in een telefoongesprek. Toen het nieuws naar buiten kwam dat er vlakbij drugsafval was gedumpt, is hij even een kijkje gaan nemen. "Ik blijf er liever ver vandaan, van alles", voegt hij eraan toe. De buurtbewoner wordt daarom liever niet met naam genoemd. 

Er wordt, volgens de anonieme buurtbewoner, vaker afval wordt gevonden in de buurt. Dan gaat het vaak om afval van hennepplantages, maar ook koelkasten of soms restafval. Dat zou mogelijk komen omdat de ophaaldienst voor het vuilnis in de buurt ‘beperkter’ is geworden. “Er zijn mensen die daar problemen mee hebben, en dan komen ze bij ons hun afval dumpen.”

Volledig scherm
Een aantal van de 38 gedumpte jerrycans lekt drugsafval in de sloot. © Politie Zeeland-West-Brabant
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement