Zo koop je smartphone-apps voor minder
Veel producten gaan soms in de aanbieding waardoor ze goedkoper zijn, waaronder apps. Wie slim is, kan daarom flink besparen op smartphone-apps en abonnementen.
Aanbiedingen in de gaten houden
Heb je een of meerdere apps op het oog? Er zijn manieren om prijsveranderingen van apps in de gaten houden, zoals AppSliced (iOS). Via deze website en app kun je apps volgen en een seintje krijgen op het moment dat deze in de aanbieding is, of zelfs helemaal gratis. Verder laat de website weten of een app momenteel relatief prijzig is, of juist goedkoop. Daarvoor kijkt AppSliced naar de prijshistorie.
Voor Android
Ben je een Androidgebruiker? Dan is AppSales de moeite waard. Deze app doet in grote lijnen hetzelfde als AppSliced. Je kunt dus de prijsontwikkeling van apps volgen en een seintje krijgen op het moment dat deze in de aanbieding zijn.
Verder heeft de Google Play Store-app van Android een ingebouwde wensenlijst voor apps, maar deze is niet de moeite waard. Die houdt namelijk niet bij of apps momenteel in de aanbieding zijn.
Veel Android-apps voor weinig
Zowel Apple als Google bieden abonnementen aan waarmee je voor een vast maandelijks bedrag toegang krijgt tot honderden apps en games, zonder advertenties. Grootverbruikers kunnen hiermee flink besparen.
Google Play Pass kost 4,99 euro per maand en heeft honderden apps en games in de catalogus. Je kunt de toegang met maximaal vijf andere gezinsleden delen. Een jaarabonnement kost 29,99 euro.
Je sluit een (proef)abonnement af via de Play Store-app op een Android-telefoon. Tik op het profielicoon rechts, druk op ‘Play Pass’ en volg de aanwijzingen.
Exclusieve games via Apple Arcade
Apple-gebruikers gaan voor Apple Arcade. Met dit abonnement heb je toegang tot meer dan 200 exclusieve games - er zitten geen apps bij. Arcade kost 4,99 euro per maand en is deelbaar met maximaal vijf andere gezinsleden. Via de App Store-app op een iPhone of iPad sluit je een (proef)abonnement af.
Arcade is onderdeel van Apple One. Met dit abonnement bundel je meerdere Apple-diensten, zoals Apple Music en Apple TV+, in één voordelig pakket. Een individueel Apple One-abonnement kost 16,95 euro per maand. Een gezinspakket is 22,95 euro per maand en is deelbaar met maximaal vijf anderen.
Schrappen en afwisselen
De laatste jaren zijn er steeds meer apps die gebruikmaken van abonnementen. Het is daarom slim om zo nu en dan door al je maandelijkse betalingen te lopen en weinig nuttige diensten te schrappen. Zo betalen veel mensen voor (app-)abonnementen die ze zelden tot nooit gebruiken.
Ook kun je ervoor kiezen om abonnementen af te wisselen. Betaal bijvoorbeeld de ene maand voor Netflix, zeg deze dienst op, stap over naar Apple TV+ en herhaal.
Dit trucje is echter niet altijd mogelijk. Het is bijvoorbeeld niet praktisch om af en aan voor een cloudopslagdienst te betalen, zoals iCloud of Google One. In dit soort gevallen kun je het beste langdurige abonnementen afsluiten. Een jaarabonnement is in de regel altijd goedkoper dan een maandelijks pakket.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Tak van Amerikaanse politie gehackt: ‘Enorm incident’
De Marshals Service, een belangrijke tak van het Amerikaanse ministerie van Justitie, is het slachtoffer geworden van een grootschalige aanval met ransomware. Ingewijden zeggen tegen persbureau Bloomberg dat het gaat om een ,,enorm incident”, waarbij ook persoonsgegevens van verdachten en medewerkers op straat zijn beland. -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
Drie manieren om hackers buiten je telefoon en laptop te houden
Digitale criminaliteit blijkt elk jaar opnieuw weer toe te nemen. Hoe kun je je het beste wapenen tegen digitale inbrekers? -
Google lanceert chatbot ‘Bard’ na enorm succes ChatGPT
Als we analisten mogen geloven is de artificieel intelligente chatbot ChatGPT van start-up OpenAI een enorm succes. Met honderd miljoen gebruikers twee maanden na lancering zou het de snelst groeiende internetapp voor consumenten ooit zijn. Dat zorgt voor zenuwen bij Google en dus maakt de technologiegigant een bocht: binnenkort is een gelijkaardige chatbot bruikbaar voor het brede publiek. -
Een Chromecast of toch een Apple TV? Dit zijn de belangrijkste verschillen
De meeste tv’s hebben apps voor Netflix, YouTube en andere streamingdiensten, maar die zijn vaak log en onhandig. Wie makkelijk tv wil kijken kan dat het beste doen met behulp van een Chromecast of Apple TV - maar welke van die twee is dan je beste optie?
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
-
-
Kijken je kinderen naar gamestreamers? Zo weet je of ze niks raars zien
Kinderen spelen tegenwoordig niet alleen games, ze kijken ook naar livestreams waarin gamers en entertainers het voor hen doen. Met name Twitch en YouTube zijn razend populair, maar wat als een streamer problematische dingen begint te roepen of seksueel wordt? We kijken naar hoe je het streamgedrag van je kroost het beste kan monitoren. -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’