Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Zo houd je contact: welke videobeldienst gebruik je voor wat?

Het valt niet mee om elke dag thuis te blijven en je familie, vrienden en collega’s niet te zien. Gelukkig zijn er handige tools om toch contact te houden. Welke gebruik je voor wat? Wetenschapsjournalist Desiree Hoving zoekt het voor je uit.

Dit weekend gaat het lang geplande diner met vrienden niet door, de (klein)kinderen mogen niet bij opa en oma langs en de koorrepetitie is afgezegd. Je collega’s zie je komende weken ook niet bij het koffieapparaat. We weten allemaal dat het moet, maar het valt niet mee dat ons sociale leven zo aan banden wordt gelegd. Hoe kun je in deze tijd nog sociaal blijven, terwijl je sociaal afstand moet houden?

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.