Volledig scherm
PREMIUM
© Trik

Zo ga je slim om met jouw smarthome

Bewaking, verlichting, muziek, temperatuur: er is weinig wat je niet aan een slim apparaatje in huis kunt overlaten. Maar hoe zit het met veiligheid en privacy?

Slimme camera’s die worden gehackt, onveilige netwerken, Google-medewerkers die gesprekken afluisteren die mensen met hun Google Assistent voeren: ze schetsen bijna een doemscenario voor het slimme huis, waarin met internet verbonden apparaten ons leven makkelijker maken.

Maar is het wel zo slecht gesteld met de privacy in het smart home? En zijn we zelf misschien niet de zwakste schakel in het geheel? Vijf tips om veilig om te gaan met je slimme apparatuur.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.