Volledig scherm
De voorkant van de nieuwe smartphone. © AllAboutSamsung

Weer beelden gelekt van de Galaxy S10

Er zijn nieuwe beelden verschenen van het toekomstige vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S10. De telefoon - die vermoedelijk onthuld wordt in februari - heeft nauwelijks schermranden en is uitgerust met een zogenaamde punchhole, waar de selfiecamera in zit.

Volledig scherm
....En de achterkant © AllAboutSamsung

De achterkant bestaat uit drie camera's en een glasachtig materiaal. De duurste versie van de S10 krijgt vermoedelijk een achterzijde van keramiek, wat de telefoon bestand moet maken tegen valschade. De telefoon heeft een USB-C aansluiting en een aansluiting voor hoofdtelefoons, wat de laatste tijd steeds zeldzamer is bij smartphones.

Ook is op uitgelekte foto's te zien dat Samsung een eigen bitcoinportemonnee gaat introduceren. Gebruikers kunnen binnen de app een bestaande ‘wallet’ importeren of een nieuwe wallet aanmaken voor onder andere bitcoin en ethereum. In de app kunnen gebruikers vermoedelijk de status van hun cryptobezit zien en transacties doen. Beveiliging loopt via een pincode of via de vingerafdrukscanner van de telefoon.

Samsung zou geen toegang hebben tot de data en de app zou werken met de standaardmethode van beveiliging, met een wachtwoord van tussen 12 en 24 tekens.

Adviesprijs

Eerder deze week is de vermoedelijke adviesprijs van de toestellen uitgelekt. Volgens informatie van het Italiaanse TuttuAndroid variëren de telefoons in prijs tussen 779 euro en 1599 euro. Omdat de telefoon nog niet is aangekondigd, is het lastig gissen waarom de telefoon zo duur is. Vermoedelijk heeft het duurste model - net als de iPhone XS Max - een groter, kraakhelder scherm. Daarnaast bevat de telefoon 12 gigabyte aan werkgeheugen en 1 terabyte aan opslag.

Samsung kondigt de Galaxy S10 aan op 20 februari op een eigen evenement, enkele dagen voor telecombeurs Mobile World Congress. Er komen naar verluidt vier varianten van het toestel: een Galaxy S10E, S10, S10 Plus en een versie met 5g-ondersteuning.

Onlangs zette deze site meerdere smartphones uit 2018 naast elkaar. Bekijk hier de resultaten en zie hieronder waar je de grote winnaar het goedkoopst kan kopen.