De Motorola Razr
Volledig scherm
De Motorola Razr © Tweakers

Vouwtelefoon Motorola Razr al na 27.000 keer ‘vouwen’ kapot

Matig het openvouwen van jouw gloednieuwe Motorola Razr, want na 27.000 keer klappen zou je al een kapotte telefoon kunnen hebben. Dat meldt techsite CNET op basis van eigen onderzoek. De journalisten hebben de telefoon in een zogenaamde ‘vouwrobot’ gestopt. Dat apparaat kan de telefoon ruim 8300 keer per uur vouwen.

De hoop was dat de robot het 12 uur lang zou volhouden - omgerekend zo’n 100.000 keer vouwen - maar de telefoon faalde 'al’ na vier uurtjes. 27.000 keer vouwen dus.

Volgens CNET werd na 4 uur het scharnier van het apparaat zo stijf, dat het eigenlijk niet meer te vouwen was. Dat is zorgwekkend, want volgens verschillende onderzoeken opent de gemiddelde Amerikaan zo’n 80 keer per dag zijn of haar telefoon. Dat komt neer op 30.000 keer vouwen, schrijft Bright, wat dus betekent dat het telefoontje het een jaar vol houdt op basis van deze testresultaten.

Concurrent Samsung met haar vouwbare Galaxy Fold hield het langer vol. Dat toestel weerstond liefst 119.380 openvouwende bewegingen, in totaal zo’n 14 uur. Overigens deed het scherm van de Fold het toen niet meer, terwijl bij de Motorola vooral het scharnier de schuldige was. 

Overigens waarschuwde Motorola eerder al voor het scherm. Zo wordt het afgeraden om een schermbeschermer te gebruiken en moeten scherpe objecten te allen tijden uit de buurt van de telefoon blijven. Over het scherm zegt Motorola: ,,Het scherm is buigbaar. Bobbels en knobbels zijn normaal.’’ Om het scherm van de Razr buigbaar te maken, heeft Motorola gekozen voor plastic, in plaats van glas waar vrijwel alle ‘statische’ smartphones voor kiezen. Een plastic scherm werkt met oneffenheden nog steeds. 

Op de markt

De Lenovo-smartphone komt donderdag uit, hoewel sommige gebruikers hem al eerder hadden ontvangen. Hij verschijnt als eerste in de Verenigde Staten en hij zal over een paar maanden ook naar Nederland komen. Wij publiceerden vorige maand een preview van de razr.

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.