Vandaag landelijk protest tegen 5G: ‘We strijden tegen onrecht’

videoZe mikken op duizend deelnemers bij de landelijke demonstratie tegen 5G in Den Haag vanmiddag. De tegenstanders zijn bang voor ziektes door de straling van de supersnelle internetmasten: ,,Ik zet ’s avonds de wifi al uit.” Maar uit onderzoek blijken geen grote gevaren.

Nee, ze zijn heus niet gek. En ze dragen ook geen aluminium hoedjes. Maar bezorgd zijn ze wel. Georgette Polderman (63) en Petra Groot (43) uit Den Haag zijn woordvoerders van de landelijke demonstratie tegen 5G. ,,We zijn ons er vanaf dit voorjaar in gaan verdiepen en toen ben ik me echt kapot geschrokken”, zegt Georgette. ,,Ik heb met tientallen mensen gesproken die elektrogevoelig zijn. Zelf ben ik dat niet. Maar deze mensen slapen moeilijk, kunnen zich niet concentreren, hebben eczeem. Zij knappen er zichtbaar van op als er minder straling is.” Polderman zette zich eerder in tegen kernwapens, voor de vrouwenbeweging en voor vluchtelingenopvang: ,,Ik ben niet echt een activist, ik strijd vooral tegen onrecht.” 

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.