Volledig scherm
© AFP

Twitter start met tweestapsverificatie zonder telefoonnummer

Berichtendienst Twitter heeft zijn systeem van tweestapsverificatie vereenvoudigd en veiliger gemaakt. Gebruikers kunnen de beveiligingsfunctie voortaan instellen zonder dat ze daarbij hun mobiele telefoonnummer moeten invoeren.

Bij tweestapsverificatie wordt vaak via sms een code naar de gebruiker gestuurd waarmee hij opnieuw toegang tot een dienst krijgt. Deze methode is niet alleen kwetsbaar voor zogeheten sim-swappingaanvallen, waarbij de code naar een hacker wordt gestuurd, maar stuit ook op verzet van gebruikers omwille van privacyredenen. Zo heeft Twitter al eens toegegeven dat de nummers gebruikt werden voor advertentiedoeleinden.

Twitter Safety heeft via een tweet bekendgemaakt dat de berichtendienst voor tweestapsverificatie voortaan geen telefoonnummer van de gebruiker meer verlangt. De functie was enige tijd geleden al overbodig geworden toen Twitter met een verificatieapp kwam, maar voor de extra verificatie bleef een telefoonnummer tot nu vereist. Aan die kwetsbaarheid maakt de berichtendienst nu dus een einde door het gebruik van de verificatieapp mogelijk te maken zonder opgave van het telefoonnummer.

Gebruikers die eerder hun telefoonnummer aan hun Twitter-account hadden gelinkt, kunnen dat via de instellingen van de dienst nu weer ongedaan maken.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.