Volledig scherm
© Unsplash

Televisie kopen? Dit zijn onze aanraders onder de 1000 euro

Je wil graag een tv van 55 inch (140 centimeter) beelddoorsnede of groter, maar er liefst niet te veel geld aan uitgeven? We doken in het huidige aanbod en kwamen boven met deze vijf toppers tussen de 450 en 1000 euro.

Samsung QLED 65Q60R (€ 995)

Volledig scherm
Een topper met de beste beeldtechnologie, en toch voor minder dan een duizendje. © Samsung

Alvast één ding duidelijk maken: voor een prijs van minder dan 1000 euro zul je meestal geen televisie vinden mét oledscherm. Oled staat voor Organic Light-Emitting Diodes-technologie, die voor een superieure kleurenweelde zorgt. Net onder de 1000 euro vind je wel dit toestel met Qled, de concurrerende beeldtechnologie van Samsung. Los van het kleurvolume krijg je dan ook een Quantum Processor 4k en een groot scherm van 65 inch (165 cm) waar je je midden in de actie bevindt.

Sony KD-55XF9005 (€ 995)

Volledig scherm
Een budgettopper van Sony. © Sony

Veel gebruikers kiezen voor een televisie met Android-besturingssysteem, zodat ze dan in hetzelfde ecosysteem zitten als hun smartphone. Handig om zowel via je telefoon als de remote control films uit de Google Play-winkel te halen of naar een streamingdienst te schakelen. Algemeen scoort deze Sony KD-55XF9005 ook goed op het niveau van beeldkwaliteit en vooral beeldverversing (100 Hertz). De X-Motion Clarity-techniek zorgt ervoor dat ook snelle bewegingen helder in beeld komen; ideaal voor actiefilm- of voetbalfans dus. De local dimming-techniek zorgt er dan weer voor dat de kleuren sterker uitkomen.

Philips 55PUS7304 (€ 659)

Volledig scherm
Deze van Philips geeft Ambilight voor een prikje. © Philips

Je vindt nog wel televisies van het merk Philips, maar eigenlijk zijn ze van TP Vision, een Chinees bedrijf dat vandaag de dag het merk exploiteert voor tv’s. Op beeldniveau is het degelijkheid troef bij deze Philips 55PUS7304, met 4k-resolutie en Dolby Vision en HDR10+-beeld. Ook bij dit toestel maak je gemakkelijk verbinding met internet, maar het echte unique selling point van Philips televisies blijft toch Ambilight, de ambient lighting die een kleurrijke dimensie toevoegt door de kleuren op je scherm ook op de muur achter je scherm te projecten.

LG 55UM7450PLA (€ 529)

Volledig scherm
Een prijsbreker van LG. © LG Electronics

De twee Koreaanse topmerken, LG en Samsung, zijn sinds jaren gedoodverfde concurrenten op de televisiemarkt. Dat is zo in het absolute high-end segment, waar ze elkaar de loef proberen af te steken met vernieuwende beeldtechnologie (LG’s oled versus Samsungs Qled), maar ook bij de budgetmodellen staan ze keihard tegenover elkaar. Zo scoort LG met deze 55 inch (139 centimeter) met 4k Active HDR, Quad core processor en surround geluid.

Samsung 55RU7170 (€ 466)

Volledig scherm
Ook onder de 500 euro heb je gewoon een 4K-model. © Samsung

Bijna elke televisie die je momenteel kan kopen, heeft 4k- of Ultra High Definition-beeldkwaliteit, dus ook modellen onder de 500 euro. De UHD Processor van deze Samsung 55RU7170 staat in voor de beeldkwaliteit, met HDR krijg je een intenser kleurenspectrum en met de Smart Hub krijg je snel toegang tot online content. Basic, maar het hoeft ook niet altijd meer te zijn.

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Waarom je ons kan vertrouwen

AD Tech baseert zich altijd op de testresultaten van het professionele testlab van Tweakers en Hardware Info. Hier werken 12 mensen full time aan het op professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Onze tests zijn gebaseerd op de bevindingen van dit onderzoek. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar let wel: wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Ondanks dat ontvangen wij graag jouw feedback.