Volledig scherm
© AP

Telecomgigant Verizon beperkt aanleg internet in VS

De Amerikaanse telecomgigant Verizon legt voorlopig vrijwel geen internet meer aan in de Verenigde Staten. Het gaat dan om installaties waarbij een medewerker ter plaatse moet komen. Door de coronapandemie worden ook reparaties bij klanten tot een minimum beperkt.

Volgens de nieuwswebsite Business Insider wilde Verizon eigenlijk helemaal stoppen met de persoonlijke service. Maar na klachten zou het beleid zijn aangepast. Verizon wil zijn installateurs en klanten gezond houden, laat het bedrijf weten. De dienstverlening wordt beperkt tot medische noodgevallen en belangrijke installaties.

Klanten hadden op Twitter geklaagd dat Verizon afspraken had afgeblazen. Anderen kregen te horen dat ze tot november moesten wachten.

Verizon geldt als een van de grootste internetaanbieders in de VS met zo’n 25 miljoen huishoudens en 5,8 miljoen bedrijven als klant.

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.