The Last of Us Part II
Volledig scherm
The Last of Us Part II © Naughty Dog

Sony stelt The Last of Us Part II opnieuw uit

Sony heeft The Last of Us Part II opnieuw uitgesteld, dit keer zonder een nieuwe releasedatum voor het spel te noemen. Het bedrijf verwijst naar de globale crisis als reden voor het uitstel.

Sony meldt het uitstel van The Last of Us Part II in een korte tweet. Daarbij meldt het bedrijf dat het om uitstel voor onbepaalde tijd gaat. ,,Logistiek voorkomt de globale crisis dat we een introductie-ervaring kunnen bieden die onze spelers verdienen.” Ook Iron Man VR, een shooter voor de PlayStation VR die 15 mei zou verschijnen, is uitgesteld.

De ontwikkelaar van The Last of US Part II, Naughty Dog, meldt dat het goede nieuws wel is dat de ontwikkeling van het spel bijna afgerond is. ,,We zijn bezig de laatste bugs te fixen.” De ontwikkelaar hoopt dat het niet om lang uitstel gaat.

The Last of Us Part II had 29 mei moeten verschijnen. Die datum was ook al vastgesteld na uitstel want aanvankelijk sprak Sony van een verschijning op 21 februari voor de PS4-game. Sony kondigde The Last of Us Part II in 2016 aan. De game heeft dezelfde hoofdpersonages als het eerste deel en speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in dat spel af. Het eerste deel van de game is meer dan 17 miljoen keer verkocht.

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.