Snapchat wil de Tinder voor muziekfestivals worden
Nog op zoek naar iets leuks om in de buurt te doen? Snapchat start vanaf woensdag zijn samenwerking met Ticketmaster. ‘Ticketmatcher’ moet het gemakkelijker maken om evenementen te vinden en te delen met vrienden.
Het gaat om een zogenoemde ‘mini’, een kleine app binnen Snapchat. Je geeft in deze mini aan wat bijvoorbeeld je muziekvoorkeuren zijn, en op basis daarvan raadt de app je evenementen in de buurt aan.
Dat werkt via een systeem dat ook in dating-apps zoals Tinder wordt gebruikt: vind je een concert of een andere activiteit niks, dan swipe je naar links. Bevalt het je, dan swipe je naar rechts.
Snapchat checkt daarna jouw vriendenlijst om te kijken of iemand anders er ook naar toe gaat. Denk je dat iemand anders er zin in heeft, dan verstuur je een uitnodiging of plaats je een algemene oproep via een sticker in een Story.
Daarnaast legt Ticketmaster een extra laag bovenop de Snap Map waarop je alle activiteiten kan zien, en zelfs per concertzaal of podium kan zien wat er de komende tijd te gebeuren staat. Met een klik op zo’n podium krijg je de gehele lijst.
Privégegevens blijven binnen Snapchat
Snap belooft zo min mogelijk data met het ticketplatform te delen. Je blijft sowieso binnen de app van Snapchat: je wordt op geen moment doorgestuurd naar een website of app van Ticketmaster zelf.
Dit soort mini-apps zijn sinds 2020 onderdeel van Snapchat. Met lagen bovenop de kaart en extra ervaringen wil de appmaker gebruikers bereiken met zaken die ze misschien interessant vinden.
Snapchat ook een app voor meditatie en school
Snap werkte eerder ook al met meditatie-app Headspace om Snapchatters aan het mediteren te krijgen. Onder de kleine apps, die in het chatgedeelte van Snapchat te vinden zijn, bevinden zich ook een studiehulp-tool en verschillende andere kleine ervaringen. Het bedrijf experimenteerde in de Verenigde Staten al met het verkoop van bioscoopkaartjes via een Mini.
Interessant voor een partij als Ticketmaster, die hiermee de veelal jonge Snapchat-gebruikers wil bereiken. Het bedrijf zoekt naar manieren om generation Z te bereiken - in de Verenigde Staten gebruikt bijna de helft van alle jongeren onder de 25 de app wel eens, en zo’n 82 procent van alle Snapchat-gebruikers bevinden zich in deze categorie.
Groeit als kool sinds coronacrisis
De populaire foto- en videoapp groeit sowieso als een kool sinds de start van de coronapandemie. Had het bedrijf eind 2019 nog zo’n 210 miljoen dagelijkse gebruikers, staat de teller nu inmiddels al op rond de 290 miljoen mensen die elkaar dagelijks een foto sturen of stories maken.
In Nederland is de app overigens niet bijzonder populair, althans in vergelijking met de concurrent. Zo’n 3,1 miljoen Nederlanders hebben de app op hun smartphones geïnstalleerd. De app staat daarmee op de achtste plek onder de sociale media-apps, aldus onderzoeksbureau Newcom.
Ter vergelijking: 4,2 miljoen Nederlanders maken gebruik van het digitale prikbord Pinterest, en 12,5 miljoen mensen maken gebruik van WhatsApp. Wel is het aantal fans van Snapchat aan het stijgen - meer dan 600.000 Nederlanders besloot afgelopen jaar de app te downloaden.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Review
Is de Samsung Galaxy S21 FE nog op tijd, nu de S22 al bijna verschijnt?
-
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Montana verbiedt als eerste Amerikaanse staat Tiktok
De Republikeinse gouverneur van Montana, Greg Gianforte, heeft woensdag (lokale tijd) een wet ondertekend die de populaire Chinese app TikTok in de staat verbiedt. Montana is de eerste Amerikaanse staat die de populaire app van korte video's aan banden legt. De ban gaat op 1 januari 2024 van start. -
Professioneel tekenen op je tablet? Deze apps en accessoires heb je nodig
Tekenen op een tablet is een fluitje van een cent, maar wil je het wat serieuzer aanpakken, overweeg dan onderstaande apps en accessoires eens. -
PREMIUM
ChatGPT is slimmer geworden, maar heeft privacy nog niet op orde
ChatGPT, de dienst waarmee je vragen kunt stellen aan kunstmatige intelligentie, had binnen twee maanden na de lancering ruim 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers. En de nieuwe versie kan nog veel meer.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
Kamerleden willen verbod op nieuwe ‘chatvriend’ van Snapchat, platform belooft verbetering
De omstreden chatbot van Snapchat heeft kinderen als ‘proefkonijnen’ gebruikt en moet zo snel mogelijk verboden worden. Daarvoor pleiten diverse instanties die zich inzetten voor de (online) veiligheid van kinderen. Ook de ChristenUnie, SGP, SP en het CDA willen kinderen ‘beschermen’ tegen kunstmatige intelligentie. Snapchat belooft dat er verbetering komt. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.