AFP
Volledig scherm
© AFP

'Schietspel Fortnite aanleiding voor honderden echtscheidingen'

De populariteit van het schietspel Fortnite is aanleiding voor honderden, misschien wel duizenden echtscheidingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat claimt het bedrijf divorce-online.co.uk na onderzoek van 200 echtscheidingsverzoeken.

 1. Fortnite-koning Thorben (18) uit Uden verdient bakken met geld en is een fenomeen voor tienduizenden kinderen
  PREMIUM
  VIDEO

  Fortnite-ko­ning Thorben (18) uit Uden verdient bakken met geld en is een fenomeen voor tienduizen­den kinderen

  UDEN - Hij verdient meer dan een piloot, wordt elke dag bestookt met honderden fanberichten en kan niet eens meer over straat zonder herkend te worden. En dat alleen maar omdat Thorben (18) goed is in één ding: gamen. De jonge Udenaar is op de PlayStation de beste Fortnite-speler van Nederland en heeft op YouTube een van de snelst groeiende gamekanalen ter wereld. ,,Dat kinderen met je op de foto te willen omdat ze je een held vinden, ik vind het insane."
 2. Esports-event wil Nederlandse gamers naar wereldtop brengen
  Gaming

  Es­ports-event wil Nederland­se gamers naar wereldtop brengen

  Esports met de top van Nederland, een van de grootste lan-party's van het land en een expo met al het laatste rond gaming. De organisatoren van Tweakers Gaming Live zetten groot in met hun nieuwe evenement, van 9 tot en met 11 november in de Brabanthallen in Den Bosch. We spraken Sander van den Hout, directeur De Persgroep Online, over het evenement en gaming in Nederland. ,,We willen local heroes creëren die kunnen doorgroeien naar de wereldwijde top.''