AFP
Volledig scherm
© AFP

'Schietspel Fortnite aanleiding voor honderden echtscheidingen'

De populariteit van het schietspel Fortnite is aanleiding voor honderden, misschien wel duizenden echtscheidingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat claimt het bedrijf divorce-online.co.uk na onderzoek van 200 echtscheidingsverzoeken.

 1. Fortnite-koning Thorben (18) uit Uden verdient bakken met geld en is een fenomeen voor tienduizenden kinderen
  PREMIUM
  VIDEO

  Fortnite-ko­ning Thorben (18) uit Uden verdient bakken met geld en is een fenomeen voor tienduizen­den kinderen

  UDEN - Hij verdient meer dan een piloot, wordt elke dag bestookt met honderden fanberichten en kan niet eens meer over straat zonder herkend te worden. En dat alleen maar omdat Thorben (18) goed is in één ding: gamen. De jonge Udenaar is op de PlayStation de beste Fortnite-speler van Nederland en heeft op YouTube een van de snelst groeiende gamekanalen ter wereld. ,,Dat kinderen met je op de foto te willen omdat ze je een held vinden, ik vind het insane."
 2. Toen YouTube en Netflix nog onbekend waren: dit is een ode aan de ouderwetse videotheek
  PREMIUM

  Toen YouTube en Netflix nog onbekend waren: dit is een ode aan de ouderwetse videotheek

  Je had er zo’n beetje één in elk winkelcentrum en elke winkelstraat. En thuis maakte je er een klein feestje van met de film die je er zojuist had gehuurd. Wie herinnert zich die goeie ouwe videotheek nog? Nu nagenoeg uit het straatbeeld verdwenen, maar lang een fenomeen en ongekend populair. Gyz La Rivière verzamelde anderhalf jaar alles over de videotheek en maakte er het boek Home Video mee.