Volledig scherm
© Samsung

Samsung wil millenials bereiken met gigantisch (duur) verticaal scherm

Samsung heeft een nieuwe manier gevonden om millenials weer naar de tv te trekken. Het bedrijf komt met een tv die je 90 graden kunt draaien, zodat je makkelijk verticaal gefilmde smartphonevideo's kunt kijken op een scherm van dik een meter. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Volgens Samsung wordt de meeste mobiele content verticaal gefilmd of gefotografeerd, dus was dit een logische stap voor de Zuid-Koreaanse televisiemakers. Zo kun je dus voortaan ook Insta Stories en Snapchat-video's van je favoriete influencers op tv kijken. 

Verbiding via NFC

Als de tv in verticale stand staat kun je makkelijk een draadloze verbinding maken met een smartphone via NFC-technologie. Maar ook de conventionele tv-kijker wordt niet vergeten door Samsung. De tv kan namelijk gewoon naar de horizontale stand worden gedraaid. Dan werkt het scherm als een ‘doodnormale’ tv. Ook heeft de televisie 4.1 geluid en Samsungs digitale assistent Bixby.

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
© Samsung

Het is niet het eerste tv-scherm dat je verticaal kunt draaien. Microsoft kwam eerder met de Surface Hub 2. Deze heeft een touchscreen, wat hem weer ideaal maakt voor bijvoorbeeld presentaties.

Pittig prijskaartje

De nieuwe QLED TV met de naam ‘The Sero’ is net uit in Zuid-Korea en het is nog niet bekend of deze over een tijdje ook in de rest van de wereld verkrijgbaar zal zijn. In het thuisland van Samsung heeft hij een pittig prijskaartje, je betaalt er daar grofweg 16.300 dollar voor.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.