Volledig scherm
© ANP

Samsung ontwikkelt eigen versie van Apple's deelfunctie AirDrop

Samsung werkt aan een manier om bestanden te delen tussen twee Galaxy-smartphones. Quick Share, zo noemen de Zuid-Koreanen het systeem.

Het lijkt op AirDrop dat Apple gebruikt voor het versturen van informatie tussen iPhones, iPads, MacBooks en iMacs. Technologiesite XDA Developers heeft de plannen van Samsung in handen gekregen. Quick Share zou ook kunnen worden gebruikt om informatie te sturen naar slimme apparaten van de Zuid-Koreaanse techgigant.

Ook Google zou werken aan de functie. De techreus zou een app aan het ontwikkelen zijn genaamd Nearby Sharing, dat onderdeel moet zijn van Google Play Services en voorheen onder de naam Fast Share ontwikkeld werd

Het is niet bekend wanneer Samsung zelf naar buiten komt met Quick Share. Op 11 februari presenteert het bedrijf zijn nieuwste apparaten, op het evenement Galaxy Unpacked, dat gehouden wordt in San Francisco.

  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?