SmartSleep van Philips om de kwaliteit van de diepe slaap te verbeteren voor mensen die onvoldoende slaap krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
SmartSleep van Philips om de kwaliteit van de diepe slaap te verbeteren voor mensen die onvoldoende slaap krijgen. © Cwenar Studios/Philips

Philips piept en port voor betere slaap

Slaap is een miljardenbusiness. Philips ziet kansen. Op elektronicabeurs IFA in Berlijn komt het concern met nieuwe en vernieuwde slaap-hulpmiddelen. Slaapprofessor Eus van Someren is echter kritisch op dergelijke gadgets. 

Bij wie ‘s nachts luid gesnurk in de slaapkamer klinkt, is het vast een bekend tafereel: partner geeft snurker flinke por, een verwoede poging om een einde te maken aan dat oorverdovend 'gezaag’. Philips heeft daar een anti-snurkhulp voor gemaakt. Het is een van de slaapproducten waarmee Philips vanaf vrijdag uitpakt tijdens IFA in Berlijn, de grootste technologiebeurs van Europa. 

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.