AirPods in charging case.
Volledig scherm
AirPods in charging case. © Tweakers

Passagiers lopen op rails New Yorkse metro om verloren AirPods te zoeken

De draadloze AirPods van techgigant Apple zijn een handig speeltje voor muziekliefhebbers, maar een doorn in het oog van anderen. Zo ook van het metrobedrijf in New York. De vervoerder slaat alarm om passagiers die de rails opgaan om verloren oordopjes op te pakken.

En dus wordt er nu gewaarschuwd om de dopjes niet aan te raken bij het in- en uitstappen van de metro. Daar gaat het vaak mis, schrijft het bedrijf. Passagiers gaan na het verlies vaak meteen aan de slag om de dure AirPods weer terug te krijgen. Sommigen lopen de rails op, anderen pakken een bezemsteel en plakband om zo vakkundig de oortjes op te pakken, zo schrijft The Wall Street Journal. ‘Levensgevaarlijk en dus niet de bedoeling’, meldt het metrobedrijf.

Daar blijft het niet bij. Het bedrijf wordt overspoeld met aanvragen van bezorgde AirPods-eigenaren die één van hun dopjes kwijt zijn. Op één dag zijn dat er soms wel achttien. Dat aantal piekte in de zomerperiode, vermoedelijk door zweterige handen en oren. Het personeel - dat verantwoordelijk is voor het vrijhouden van de rails - ziet de verloren gadgets overigens als een ‘vorm van werkzekerheid’. 

Kwijtraken

Het is overigens al sinds dag één van het bestaan van de AirPods een groot probleem: verloren oordopjes. De dopjes zijn terug te vinden via ‘Zoek mijn iPhone’, maar in een metrotunnel is dat vanzelfsprekend lastig. De laatste optie is een vervangend oordopje kopen. Daar ben je al gauw 75 euro voor kwijt.

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.