Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Op volle snelheid tikken: dit zijn de beste compacte toetsenborden

Voor jou getestHalf Nederland werkt voorlopig thuis. Met welke kantooruitrusting kom je aan de keukentafel goed voor de dag? Deel 2: kleine, fijne toetsenborden.

Schoolschriften, koffiekopjes, legpuzzels, kleurpotloden, ontbijtbordjes, computerschermen: wie in deze tijden noodgedwongen met het voltallige gezin aan de keukentafel werkt, moet knokken voor elke vierkante centimeter. Handig is het niet als het halve huishouden op een fullsize toetsenbord tikt. Deze brede ramplanken zijn naast de standaard cijferrij (boven de lettertoetsen) uitgerust met een numpad waar de cijfers als op een rekenmachine gegroepeerd staan. Handig als je vaak de accountant uithangt, voor de meeste mensen een uithoek van het toetsenbord die zelden wordt aangeraakt. Compleet overbodig gebruik van de ruimte.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.