Volledig scherm
© REUTERS

Oeps: Leon (8) gebruikte mama's creditcard om voor duizenden euro's aan games te kopen

Een alleenstaande Britse moeder is zich rot geschrokken toen ze de rekening van haar creditcard kreeg toegestuurd. Wat bleek? Zoonlief Leon (8) had achter haar rug om voor liefst 3120 pond (3530 euro ) online Xbox-games en uitbreidingen gekocht. En mama Martine (40) uit de Zuid-Engelse kuststad Brighton kan al amper de touwtjes aan elkaar knopen.

De vrouw gaf haar zoon eenmalig de inloggegevens van haar kaart zodat die voor 4,99 pond (5,6 euro) een game-uitbreiding kon kopen. De website hield deze gegevens bij zich voor toekomstige aankopen. Leon speelde graag Minecraft en Roblox. Hij was zich van geen kwaad bewust toen hij in augustus drie weken lang volop games aan het kopen was. Twee vriendjes hielpen hem daarbij. Het leidde ertoe dat de 8-jarige op één dag liefst negentien aankopen verrichtte voor een totaalbedrag van 978,81 pond (1105 euro). Iets wat hij dagen later nog een keer overdeed.

Mama Martine vreest dat ze nu niet genoeg geld overhoudt om voedsel voor haar driekoppige gezin te kopen. Haar creditcard gebruikt ze enkel voor het betalen van aan huis geleverde maaltijden en wat aankopen nu en dan op Amazon.com. Haar maandelijkse budget overschrijdt normaal gesproken nooit de 30 pond (33 euro).

,,Leon beseft dat hij iets fout heeft gedaan. Ik heb hem en zijn oudere broer uitgelegd dat er met Kerstmis geen cadeautjes zullen zijn”, verklaarde Martine aan de Daily Mail. Ze neemt het Microsoft kwalijk dat haar zoon geen beveiligingsnummer moest invullen.

Een woordvoerder van Microsoft verklaarde aan de krant dat Martine haar geld terugkrijgt. De softwaregigant benadrukt dat ouders de Xbox-site zo kunnen instellen dat het aantal aankopen wordt beperkt. Ze kunnen ook paswoorden instellen.