iPod 2019
Volledig scherm
iPod 2019 © Apple

Nieuwe iPod Touch zojuist aangekondigd door Apple

Techreus Apple heeft zojuist een nieuwe versie van de iPod Touch aangekondigd. De laatste update van de opvolger van de iPod kwam in 2015 uit. Met het apparaat wil Apple zich focussen op de gamemarkt.

Daarnaast is het apparaat volgens het bedrijf uit Cupertino ‘opvallend goed geprijsd’, zo valt te lezen in een persbericht. Van buiten lijkt er weinig veranderd aan de nieuwe iPod Touch, maar het apparaatje heeft van binnen de nodige updates gekregen. Zo zit er een nieuwe krachtige chip in en is de opslagruimte aanzienlijk groter. Hierdoor kunnen gebruikers AR (augmented reality) apps gebruiken en zijn games sneller te draaien.

Allereerste iPhone

De eerste iPod Touch werd vrijwel tegelijkertijd met de allereerste iPhone uitgebracht. De toestellen hadden hetzelfde uiterlijk, maar de iPod miste de belfunctionaliteit. Ook kon het apparaat alleen verbonden worden met Wi-Fi. Sindsdien zijn er meerdere generaties uitgekomen, tot 2015. Het was een populair alternatief voor de veel duurdere iPhone. 

De nieuwe iPod Touch is te koop in drie verschillende versies en zes verschillende kleuren. Men kan kiezen tussen 32, 128 of 256 gigabit aan opslag. Voor het goedkoopste model ben je zo’n 229 euro kwijt. Het toestel is eind deze week te koop.