Netflix blijft prijzen verhogen: deze alternatieven zijn een stuk goedkoper
Streaminggigant Netflix verhoogde in Nederland zijn prijzen in oktober, en heeft nu in de Verenigde Staten nog een prijsverhoging aangekondigd. Daarmee wordt het langzamerhand de duurste partij op de markt. We zetten vier alternatieven voor Netflix op een rij.
Netflix begon in Nederland ooit voor een basisprijs van 8 euro per maand. Sindsdien heeft het bedrijf duurdere abonnementsopties geïntroduceerd en bestaande opties in prijs verhoogd. Dat is ‘omdat we steeds nieuwe series en films toevoegen en productfuncties introduceren’, verklaart het streamingbedrijf. Daarnaast wordt de prijs aangepast aan bijvoorbeeld de inflatie.
De laatste Netflix-prijsverhoging in Nederland van oktober zorgde ervoor dat een HD-abonnement hier nu 12 euro kost in plaats van 11 euro, terwijl het 4K-abonnement steeg van 14 euro naar 16 euro.
In de Verenigde Staten kost het duurste Netflix-abonnement sinds deze week maar liefst 20 dollar per maand, terwijl de HD-optie ruim 15 dollar kost. Het is nog onduidelijk of de Amerikaanse prijswijziging ook zal doorvloeien naar Nederland en we hier straks nog meer betalen. Dit zijn de vier alternatieven:
1. Videoland: 5 tot 11 euro
Het Nederlandse Videoland verhoogde afgelopen december ook zijn prijzen, maar is ondanks dat nog steeds goedkoper dan Netflix. Bij Videoland betaal je nu 4,99 euro voor een basisabonnement, waarbij je op één scherm tegelijk kan kijken. Voor dat lagere tarief krijg je wel advertenties te zien.
Een Plus-abonnement voor 8,99 is reclameloos en laat je op twee schermen tegelijk kijken. Je kunt ook de duurste optie van 10,99 euro kiezen om vier schermen tegelijkertijd te gebruiken.
Je hoeft niet zoals bij Netflix bij te betalen voor een hogere resolutie: alle abonnementen bieden HD-video’s, mits het originele programma ook HD is. Daar staat tegenover dat hier geen 4K-opties lijken te zijn.
2. Disney+: 9 euro
Disney+ biedt in Nederland slechts één abonnementsoptie van 8,99 euro per maand; twee euro meer dan toen de dienst in ons land begon. De prijzen werden verhoogd toen video-aanbod van Star werd toegevoegd. Sluit je meteen een jaarabonnement af, dan krijg je wel 15 procent korting.
Bij Disney+ kun je op vier schermen tegelijkertijd kijken. Dat kan ook in 4K, mits een film of serie die hogere resolutie ook biedt.
3. Prime Video: 3 euro
Misschien wel de goedkoopste streamingdienst in Nederland is die van webwinkelreus Amazon. Wie een Prime-abonnement afsluit voor 3 euro per maand heeft toegang tot het streamingaanbod van het bedrijf op tot drie schermen tegelijkertijd.
Daar moeten we overigens wel een kanttekening bij maken. Hoewel het abonnement goedkoop is, worden in de apps meerdere films en series getoond waar je alsnog los voor moet betalen. Daarmee is het abonnement in feite een lokkertje: je krijgt wat streambare content, maar het bedrijf hoopt dat je vervolgens nog meer geld gaat uitgeven.
4. Apple TV+: 5 euro
Ook techreus Apple heeft inmiddels een eigen streamingdienst. Die pakt het hetzelfde aan als die van Amazon: de abonnementsprijs ligt met 5 euro per maand laag, maar om het hele aanbod te bekijken moet je wel door Apples algemene tv-app navigeren. En daar staan ook films en series die je los kunt kopen of huren.
Wel kun je Apples abonnement delen met je familie, waardoor tot zes mensen tegelijk er naar kunnen kijken. Daarnaast biedt Apple deze ook binnen zijn uitgebreidere Apple One-abonnement. Dan betaal je bijvoorbeeld 20 euro per maand aan het bedrijf, maar heb je naast Apple TV+ ook Apple Music, Apple Arcade en cloudopslag voor de hele familie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
PREMIUMOverzicht
Datingapps enkel voor de elite of hoger opgeleiden: de wereld van online daten
Wellicht heeft je relatie covid niet overleefd of durf je nu pas weer volop te daten. Alleen: hoe moest dat ook alweer, flirten? Op datingapps kun je je skills verbeteren. We zetten de bekendsten op een rijtje. -
Reageert je computermuis niet? Zo los je het op
Werkt je computermuis de laatste tijd minder goed dan voorheen? Gooi hem niet meteen weg, maar doorloop eerst een paar basisstappen. Dan doet hij het misschien wel weer. -
PREMIUM
TU Delft doet baanbrekende ontdekking die computers honderden keren sneller moet maken
Een onderzoeksteam van de TU Delft heeft een belangrijke ontdekking gedaan op het gebied van supergeleiders. Het gaat om een doorbraak in de ontwikkeling naar een nieuw soort supercomputer. Supergeleiders kunnen niet alleen elektronica honderden malen sneller maken, ze werken ook zonder energieverlies.
-
De ‘Apple Glasses’ komen eraan: dit weten we over Apples slimme bril
Techreus Apple zou in het diepste geheim werken aan een slimme bril die zowel virtual reality als augmented reality moet bieden. We zetten alle gelekte informatie over de gadget op een rij. -
Universele lader tablet en smartphone eind 2026 realiteit
De universele lader voor smartphones, tablets, digitale camera’s en een reeks aanverwante elektronica is een stap dichterbij. Het Europarlement is klaar voor onderhandelingen met de lidstaten en wil de eenheidslader uiterlijk eind 2026 op de markt. -
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad.