Volledig scherm
© EPA

Microsoft kondigt nieuwe Xbox aan: snelle laadtijden en hoge resolutie

Microsoft heeft de opvolger van de huidige Xbox-generatie aangekondigd op de E3-conferentie in Los Angeles. Halo Infinite wordt de eerste game die volgend jaar verschijnt voor de nieuwe spelcomputer met de codenaam Project Scarlett. Het toestel zal ook ,,alle games van alle voorgaande Xbox-consoles afspelen”.

Daarnaast belooft Microsoft supersnelle laadtijden, een bijzonder hoge resolutie en een verversingssnelheid 120 beelden per seconde. Overigens heb je voor die laatste wel een tv nodig die dat ondersteunt.

De console krijgt een aangepaste AMD Zen 2-processor en een Radeon Navi-grafische chip met GDDR6-werkgeheugen.  De console bevat een SSD - een snellere harde schijf - ,,van een nieuwe generatie” die ook dienstdoet als ‘virtueel werkgeheugen’. Al die technologie moet leiden tot “drastisch verkorte, bijna niet bestaande laadtijden”.

Overigens is het uiterlijk van de console niet onthuld en waarschijnlijk is Project Scarlett niet de officiële naam van het apparaat. De nieuwe Xbox verschijnt in 2020 met als eerste game Halo Infinity, waarin de iconische Master Chief opnieuw van de partij is. Het verhaal gaat verder waar Halo 5: Guardians eindigde.

In Los Angeles, California is momenteel de grootste gamebeurs op aarde bezig, de E3. Veel verschillende ontwikkelaars onthullen hier de nieuwste games en hardware. Zo toonde Microsoft Halo Infinite en Gears 5. Ubisoft presenteerde de nieuwe game Watch Dogs Legion, dat zich afspeelt in een ‘post-brexit Londen’.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”