Volledig scherm
© Hardware.info

Met deze Xbox headset kun je gamen, bellen en muziek luisteren tegelijk

Het Deense SteelSeries komt met een nieuwe headset op de proppen waarmee je eigenlijk alles tegelijk kunt doen. Met de draadloze Arctis 9x kun je uiteraard gewoon gamen. Maar via een bluetooth-verbinding kun je ook bellen, muziek luisteren of gebruiken voor VoIP-chat.

Handig aan deze koptelefoon is dat hij met de Xbox One contact maakt via Xbox Wireless, het draadloze systeem van de spelcomputer waar ook de controller gebruik van maakt. En dankzij de dual wireless-technologie kun je tegelijkertijd apparaten verbinden via bluetooth.

Bellen tijdens het gamen

In feite kun je dan tijdens het binnenhalen van een victory royale gewoon dat telefoontje van je moeder wél opnemen. Met een wieltje aan de zijkant kun je het geluid van de Xbox afzonderlijk van het telefoongesprek harder of zachter zetten. Als je meer zin hebt in een soundtrack van je persoonlijke muziek tijdens het gamen, kan dat ook. Je kunt elk bluetooth-apparaat aansluiten.

Muziek luisteren zonder Xbox

De headset is ook geschikt als 'stand alone’ koptelefoon, zonder de Xbox. Zo kun je ook in de trein of in het vliegtuig draadloos naar muziek luisteren. De microfoon is uitschuifbaar, dus loop je niet voor aap als je de headset zonder Xbox gebruikt.

Volgens SteelSeries houdt de headset van 200 euro het 20 uur vol zonder op te laden.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.