Volledig scherm
PREMIUM
© Unknown

Maak je huis eenvoudig ‘smart’ met deze slimme lampen

Vanuit bed, auto, trein en vakantiehuis kun je tegenwoordig je lampen in huis bedienen. Handig, maar welke slimme lamp moet je hebben? Vier merken onder de loep.

Smartlampen zijn led-lampen die je verbindt met internet. Via een app op je telefoon kun je vervolgens experimenteren tot je een ons weegt. Denk aan lampen die gaan knipperen als het gaat regenen, of lampen die aangaan zodra je binnen 100 meter van je huis staat. Of je stelt in dat de lampen ’s avonds aangaan, terwijl je op vakantie of op pad bent. Handig om inbrekers te weren. De meeste lampen kun je zelfs bedienen met je stem, als je gebruikt maakt van de stem-assistenten van Google, Apple en Amazon.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.