Volledig scherm
© Belga

Lowlands heeft alternatief voor muntjes, bedacht tijdens avondje NAC

Het zal niet lang duren totdat festivalmuntjes tot de verleden tijd behoren. Op Lowlands kunnen bezoekers vanaf vrijdag voor het eerst hun drankjes bestellen en betalen met een app. De Ondernemer sprak met de ceo van techbedrijf CM.com over de pilot.

,,Hoeveel muntjes moet ik kopen?”, vraagt iedere festivalganger zich vroeg of laat af. In de praktijk koop je er altijd te veel of te weinig. De pilot –Mobile Order - die CM.com en Lowlands hebben opgezet maakt het mogelijk om vanuit de Lowlands Festival 2019-app bij drie bars een drankbestelling te plaatsen. ,,We verwachten een betere beleving voor de bezoeker. Dat mensen minder stress hebben doordat ze geen muntjes hoeven kopen”, zegt Jeroen van Glabbeek, ceo van CM.com. ,,We denken dat bestellingen vlotter verlopen omdat bezoekers hun bestelling niet verbaal hoeven over te brengen terwijl de muziek luid aanstaat.’’

Festivalmuntjes

Je drankbestelling plaatsen en ophalen werkt verrassend eenvoudig. Na het invoeren van de bestelling in de festival-app verschijnt een QR-code waarmee de bestelling bij de betreffende bar kan worden afgehaald. De betaling vindt na afloop van Lowlands in één transactie plaats, waardoor de portemonnee en fysieke muntjes op het festival niet nodig zijn.

Mobile Order

Het idee voor Mobile Order is bedacht tijdens een avondje bij voetbalclub NAC, zegt de ceo. Hij zag vanuit zijn skybox (met eigen bar) lange rijen met supporters bij de bar en vroeg zich af: ,,Hoe maken we de beleving die wij kennen bereikbaar voor alle fans? Dat je naar de bar loopt en je drankje meekrijgt. De rekening komt later wel. Betalen moet je toch.”

Lees het hele verhaal op de website van De Ondernemer

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.