Actievoerders voor de ingang van het hoofdkantoor van KPN.
Volledig scherm
Actievoerders voor de ingang van het hoofdkantoor van KPN. © ANP

KPN sprak met investeerder over verkoop van XS4ALL

KPN heeft gesproken over een verkoop van dochterbedrijf XS4ALL. In juni is het telecombedrijf in gesprek gegaan met een investeerder, die was aangedragen door het actiecomité 'XS4ALL moet blijven'.

Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een brief die het actiecomité heeft gestuurd aan de ondernemingsraad van XS4ALL. De krant merkt op dat KPN steeds heeft volgehouden dat integratie van XS4ALL de enige optie was.

Het actiecomité voerde eind april een gesprek met de top van KPN om het telecombedrijf te bewegen dochter XS4ALL te verkopen. Een vergelijkbaar voorstel wees KPN in januari nog af, maar begin juni liet topman Maximo Ibarra weten dat een verkoop alleen bespreekbaar was als het actiecomité één à twee potentiële kopers zou aandragen.

Het actiecomité kwam vervolgens met twee geïnteresseerde partijen op de proppen, waarvan er één snel werd afgewezen. Het bod van de andere partij werd overwogen, maar vorige week maakte KPN bekend de integratie van XS4ALL door te willen zetten. Het actiecomité heeft de brief gestuurd na die bekendmaking.

Een woordvoerder van KPN laat weten dat het bedrijf kennis heeft genomen van de brief. Hij voegt eraan toe dat KPN de afgelopen tijd vier scenario's voor XS4ALL heeft overwogen, maar uiteindelijk toch heeft gekozen voor integratie. Het bedrijf heft de merken XS4ALL en Telfort op en brengt ze samen onder het KPN-merk.