Volledig scherm
© Paul Bergen

Klanten Ticketmaster moeten nieuw wachtwoord instellen: gegevens mogelijk gestolen na datalek

updateMensen die ooit een concertkaartje hebben gekocht via Ticketmaster, moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun account bij het kaartjesplatform. De wachtwoorden zijn gereset. Bij een andere dienst is een datalek geweest. 

Hackers hebben mailadressen en wachtwoorden in handen gekregen en proberen nu of ze daarmee ook op andere plekken kunnen inloggen. Veel mensen gebruiken namelijk dezelfde wachtwoorden op meerdere plekken.

Ticketmaster bevestigt dat de woensdag gestuurde mail echt is. Het platform zegt dat het onlangs ‘ongewone inlogpogingen bij een aantal accounts’ heeft gezien. De mail is volgens Ticketmaster verstuurd naar alle gebruikers. Ook mensen die veilige wachtwoordsoftware gebruiken of voor elke website een uniek wachtwoord aanmaken hebben de mail ontvangen.

Het is ook niet bekend bij welke dienst dat datalek was, en of het de kwaadwillenden is gelukt om in te loggen bij Ticketmaster-gebruikers. Ticketmaster zegt later met een uitgebreide verklaring te komen. Bedrijven resetten vaker wachtwoorden van gebruikers om die reden, maar het is opvallend dat Ticketmaster de e-mail ook stuurt naar gebruikers met unieke wachtwoorden.

De mail van Ticketmaster.
Volledig scherm
De mail van Ticketmaster. © RV
  1. Duitsland klaagt Nederlanders aan die ‘oude NAVO-bunker gebruikten voor cybercrime’

    Duitsland klaagt Nederlan­ders aan die ‘oude NA­VO-bun­ker gebruikten voor cybercrime’

    Vier Nederlanders zijn in Duitsland aangeklaagd voor cybercrime. Ze zouden een oude NAVO-bunker hebben gebruikt als onderkomen voor een zogeheten bulletproof host. Dat is een serverdienst die gebruikers uit het zicht van justitie probeert te houden. Beheerders van zo'n dienst zien meer door de vingers dan reguliere servers. De host werd in september uit de lucht gehaald, na bijna vijf jaar onderzoek. Ook drie Duitsers en een Bulgaar zijn aangeklaagd.