Luchtfoto van het datacenter van Microsoft in Middenmeer met op de achtergrond de windmolens in Wieringermeer.
Volledig scherm
Luchtfoto van het datacenter van Microsoft in Middenmeer met op de achtergrond de windmolens in Wieringermeer. © ANP

Kabinet zet tijdelijke stop op bouw nieuwe datacentra

Het kabinet zet een tijdelijke stop op de bouw van nieuwe, grote datacentra. In het regeerakkoord is afgesproken dat er strengere regels komen voor de bouw van dergelijke enorme loodsen vol computerservers. Tot die nieuwe regels er zijn, worden er geen nieuwe vergunningen afgegeven.

1 reactie

 • Kop

  1 jaar geleden
  De bouw van zo'n centrum is in deze tijd totaal niet meer te rechtvaardigen. Wat een grote verspilling van stroom voor zo'n onzin. Zo haal je als overheid je eigen beleid totaal onderuit. Lachwekkend dat dit centrum wordt toegestaan voor het kleine beetje voordeel dat hier tegenover staat. Zo verliest de overheid nog meer haar voorbeeldfunctie en worden nog meer opstandige burgers gemaakt.
 1. Stroomnet is vol en dat gaan we merken: wachten op zonnepanelen en één op de drie straten open
  PREMIUM

  Stroomnet is vol en dat gaan we merken: wachten op zonnepane­len en één op de drie straten open

  Door de overgang naar duurzame energie loopt het stroomnet in Nederland vol. Netbeheerders moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen als nieuwe bedrijven of scholen een aansluiting aanvragen of zonnepanelen willen leggen. Er is zelfs zo weinig ruimte, dat ook gewone Nederlanders binnenkort moeten wachten als zij thuis zonnepanelen, een warmtepomp of laadpaal willen installeren. Dat zegt grote netbeheerder Alliander.